Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Жельо Бойчев: Кандидатурата на ген. Румен Радев респектира

Неговата кандидатура е един от аргументите, заради които Борисов няма да се яви на изборите, посочи той в Денят ON AIR

30.08.2016 | 20:55 Редактор: Ирина Георгиева
Жельо Бойчев: Кандидатурата на ген. Румен Радев респектира

Целта на БСП е да спечели президентските избори, а профилът на генерал Румен Радев изцяло отговаря за това нещо. Това заяви говорителят на БСП Жельо Бойчев в Денят ON AIR.

"Доволен съм от реакцията, която се вижда с неговото номиниране, с подкрепата, която започва да получава", посочи Бойчев.

По думите му сега всеки партньор на БСП е важен и те ще търсят широка подкрепа.

"Не е случайно днешното решение да се регистрира генерал Румен Радев с Инициативният комитет, за да могат много личност, авторитети и общественици да влязат вътре и с името си да подкрепят тази кандидатура", коментира той.

"Надявам се в изявленията на ген. Румен Радев зрителите да видят тази кандидатура, която може да бъде алтернатива на досегашния модел, бих казал на провален модел на ГЕРБ в президентството на президента Плевнелиев", добави Бойчев.

Тепърва ще се обсъжда кандидатът за вицепрезидент, но има няколко сериозни имена, съобщи той и добави, че вече е започнала подготовката за кампанията на ген. Радев.

Според него ГЕРБ се опитват да неглижират политическия дебат и пренебрегват избирателите.

"Очевидно е, че нямаш такъв към момента. Очевидно е, че кандидатурата на ген. Румен Радев респектира и тя е един от аргументите, заради които г-н Борисов няма да се яви на тези избори", посочи той.