Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Минеков - кандидатът за президент на РБ, който ще поведе битка срещу ГЕРБ?

Голямата новина днес е, че евентуалната кандидатура на Реформаторите е проф. Велислав Минеков, коментира Капка Георгиева

26.08.2016 | 20:50 Редактор: Ирина Георгиева
Проф. Минеков - кандидатът за президент на РБ, който ще поведе битка срещу ГЕРБ?

Създава се едно впечатление в България, че просто няма нито един достоен човек, който да бъде президент. Това анализира Капка Георгиева (Сидерова) в Денят ON AIR.

По думите й след разпада на "годежа между АБВ и БСП", стана ясно, че генерал Румен Радев няма да бъде кандидатура на БСП

"Сега Корнелия Нинова я очаква много тежко обяснение пред партийните структури. Самият Първанов се обяви, че той е гласът на Русия в България, така че кандидатурата на генерал Румен Радев беше продиктувана от страна на Русия. Тук някъде започна вече обръщането на международната обстановка - срещата на турския държавен глава Реджеп Ердоган с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън; атаката, която започнаха в Сирия и надделяването на пронатовските настроения над проруските", обясни Георгиева.

Според нея не е ясно и дали Красимир Каракачанов ще остане кандидата за президент на коалицията между Патриотичния фронт (коалиция между ВМРО и НФСБ) и партия "Атака".

"Там също беше годеж по сметка. И отново според мен беше главният мозък в Москва. Идеята беше един чист генерал откъм минало да бъде изваден като обща кандидатура на лявото пространство и след това да бъде подкрепен от гласовете с така нареченият Фронт, който да вземе максимално колкото има гласове", коментира Георгиева.

Голямото забавяне на ГЕРБ по излъчването на кандидатура означава за нея едно, "че Борисов много би искал той да бъде кандидата, но тук се намесва името на Симеон Сакскобургготски". Според нея биха могли да накарат ГЕРБ да го издигне за президент "като избор на Запада, докато генерал Румен Радев - на Изтока".

От друга страна, според Георгиева, голямата новина днес е, че евентуалната кандидатура на Реформаторите е проф. Велислав Минеков, "който каза, че първото негово условие, което ще постави е разпадане на кабинета Борисов".

"Днес докато Борисов го няма, наблюдаваме бунт в сините редици. Това е нещо, което довчера го нямаше. Тогава се въртяха имената на Трайчо Трайков и Гроздан Караджов, но избират проф. Велислав Минеков, който критикува и самите сини и Реформатори, че участваха в този кабинет. Той е човекът, който ще поведе една битка срещу ГЕРБ. Има голямо разместване на пространството и тепърва ще се види какво ще се случи", посочи Георгиева.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Daniela_Tsanova
преди 7 години
Щом и Капка екс Сидерова започна да разбира от международното положение, съвсем сме изтрещяли като нация. Та Ердоган бил обърнал палачинката и вече бил проамерикански. Как така ***, драга за два дни се обърна пустият му Ердоган ??? Той ли не знае кой му спретна преврата , той ли не се обади два часа след нахлуването на танковете в Сирия на Путин, той ли не ходи преди по-малко от месец в Санкт Петербург. Нямам думи. Гледай си вътрешните дела , мари буля, за да не ставаш смешна! Сигнализирай за неуместен коментар