България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Каракачанов: Крайно време е патриотизмът да спечели!

Успешен полет и меко приземяване, пожела той на ген. Радев пред Bulgaria ON AIR

18.08.2016 | 09:55
Каракачанов: Крайно време е патриотизмът да спечели!

"Крайно време е патриотизмът да започне да печели", заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Той отказа да коментира кандидатурата на ген. Румен Радев, но му пожела успешен полет и меко приземяване.

"Не е редно да оценявам кандидатурите на другите партии. Успяхме да консулидираме усилията си, въпреки конфликтите в патриотичното пространство", заяви Каракачанов. 

По думите му патриотите разбрали, че само обединението, съединението и общите усилия могат да помогнат на страната ни. 

"ГЕРБ са най-голямата партия и могат да си позволят този лукс да се забавят, но според мен трябваше първи да обявят кандидатите си", смята воеводата, който е и кандидат за "Дондуков" 2.

Той смята, че Бойко Борисов би бил една много силна кандидатура и това ще доведе до трудна кампания.

"Още щом парламентът обяви кога ще са изборите, ние още същия ден обявихме нашата двойка, защото така е по-коректно, спрямо избирателите", посочи съпредседателят на ПФ. Той сподели, че ако бъде избран за президент ще иска сериозни промени.

"Правомощията на българския президент трябва да се засилят - трябва да има правна законодателна инициатива и правото да поиска вот на недоверие към правителството, защото всеки обикновен депутат има право да внася закони и да прави промени, а българският президент да няма. Това е абсурд", настоя Каракачанов. 

Според него има опасност Турция да пусне бежанци, които да залеят страната ни. 

"Поисках свикване на съвета по национална сигурност, защото в такава ситуация, трябва да се вземе ясна позиция. Нужни са ни жива сила и техника, защото българските граждани нямат вина за тези проблеми. Българската армия и граничната полиция са готови да защитават границите на България, но при опит на преминаване на хиляди хора, които ще нахлуят на наша територия, сме готови да ги възпрем със сила", категоричен бе Каракачанов и допълни, че има заплаха за България има. 

"В Турция е обявено военно положение. Там няма граждански права. Турция провокира и се меси във вътрешните работи на България, а това е недопустимо", смята народният представител.

По думите му именно затова ПФ е внесъл в НС закона за бурките, промените в кодекса за легитимирането на ислямистки организации и промени в закона за вероизповеданията.

"Засилен натиск по границата ни има, въпреки че нашите военни се справят добре. Ако се случи това, което се случи на гръцко-македонската граница, ние ще бъдем изключително затруднени. Ако нещо подобно се случи, имаме два варианта - или да употребим сила, или да капитулираме. Аз съм привърженик на това да не се предаваме", заключи Красимир Каракачанов.