Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

България ще просперира, ако инвестира в качествени преподаватели

Нека градим мрежи, а не стени, призова евродепутатът Ева Паунова от ефира на Bulgaria ON AIR

10.08.2016 | 20:00 Редактор: Тодор Петров
България ще просперира, ако инвестира в качествени преподаватели

Колкото повече инвестираме в образованието, толкова по-добре. Нуждата от качествени преподаватели е изключително важна. С колегите от Европарламента ще изготвяме годишни доклади с прогреса ни в тази сфера. Институциите трябва да разберат важността на въпроса и да си помагат. Така ще можем заедно да реализираме визията за просперираща държава.

За това призова евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова, която гостува в предаването Денят ON AIR, за да коментира българското образование и процесите в Европа.

Тя е на мнение, че големият проблем е липсата на подготвени кадри с умения. "Не само конкретни знания, но и умения", посочи евродепутатът.

Според Ева Паунова във всяка икономика все повече се търси умелото въвличане на технологиите в индустриите. 

"Искаме бизнесът да се дигитализира. Онлайн пространството е разделено на 28 държави членки. Ако една компания иска да продава в различни държави, тя среща трудности. В момента се работи по над 10 конкретни директиви и регламенти, които ще приемем в следващите години. Един от тях е да премахнем пречките по блокирането на определени услуги и отпадането на роуминга", сподели гостът в студиото на Кузман Илиев.

Евродепутатът посочи още, че има определени лидери, които нямат никакво желание да се интегрират и бизнесът в държавите им да прогресира. Дори искат да направят така, че на бизнеса да му е по-трудно. 

"Проектите на ЕС са насочени в посока да имаме повече инвестиции в Европа, а не някъде другаде. Работи се върху подпомагане на частния сектор, който да разгърне своите проекти. Искаме да сме конструктивни към всички. Нека градим мрежи, а не стени", апелира Ева Паунова.

"Често забравяме, че имаме добри новини от ЕС и лесно гледаме към кризите. ЕС ни е дал мир и сигурност. В момента сигурността е под заплаха. Трябва да покажем, че бързо можем да решаваме проблемите на гражданите", каза още Ева Паунова.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Петър_Петров
преди 7 години
Много общо говорене по темата с турското изнудване над Европа с едни три милиона неинтегруеми хора! По повод образованието и развитието на държавите - нищо конретно, а пак само общи приказки! Трябва, може, трябва, може, тряба трябва.... Сигнализирай за неуместен коментар