Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ще има поправки в антитерористичния закон, увериха от ГЕРБ

"Със игурност има някои слаби места, които по-нататък ще бъдат изчистени", коментира зам.-председателят на Комисията по отбрана Валентин Радев

28.07.2016 | 20:10 Редактор: Мария Аладжова
Ще има поправки в антитерористичния закон, увериха от ГЕРБ

Антитерористичният проектозакон е не просто навременен, а дори закъснял. Това обобщи в предаването "Денят ON AIR" народният представител от ГЕРБ и зам.-председателят на парламентарната Комисия по отбрана Валентин Радев.

"40% в закона е превенция и със сигурност има някои слаби места, които по-нататък ще бъдат изчистени", призна Радев. Депутатът отхвърли твърденията на опозицията, че приетите на първо четене мерки могат да бъдат използвани произволно и в ущърб на човешките права.

По думите на Радев, че гласуваните от депутатите мерки ще "подредят системата, която се бори с тероризма".

Що се отнася до отношенията между България и Турция в контекста на бежанската вълна от изток, зам.-председателят на Комисията по отбрана коментира: "Досега не сме имали повод за подобни притеснения, точно обратното - нашата дипломация работи добре с турската държава".

"Опитваме се да балансираме, защото сме сравнително малка държава в този регион, но сме остров на стабилност", каза още гостът в студиото.

Чуйте целия разговор във видеото: