Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Антон Кутев, БСП: Президентските избори ще бъдат фатални за АБВ

"За мен е много важно да се обедини левицата, мисля, че тези разговори могат да продължат"

27.07.2016 | 20:35 Редактор: Мария Аладжова
Антон Кутев, БСП: Президентските избори ще бъдат фатални за АБВ

АБВ трябва да намери път към избирателите на БСП, ако иска двете партии да излязат с обща президентска кандидатура наесен. Това каза Антон Кутев, член на Изпълнителния съвет на партията.

"За мен е много важно да се обедини левицата, аз мисля, че тези разговори могат да продължат. Друг е въпросът дали те ще намерят път обратно към БСП", коментира Кутев в предаването "Денят ON AIR".

"Този път трябва да се намери от Първанов, от Калфин и от Румен Петков. Те намериха пътя отвън преди няколко години, сега трябва да намерят пътя обратно навътре. Няма кой друг освен тях да го направи", добави Кутев.

По думите му препотвърдените кандидатури на лидера на АБВ Георги Първанов и бившия социален министър Ивайло Калфин за президентския пост, не отговарят на реални намерения: "Тези избори ще бъдат фатални за АБВ. Ако тръгне АБВ да се кандидатира сама, много ясно ще им проличи какъв е електоралният потенциал".

Възможността за широко обединение вляво все пак остава, подчерта Кутев. 

Във вторник БСП отложи обявяването на своя кандидат за "Дондуков" 2, което трябваше да се случи по време на партийния конгес на Бузлуджа тази седмица.

Срокът беше удължен до края на август, а дотогава всичко е въпрос на интензивни преговори, заяви още гостът в студиото.

Чуйте целия разговор с Антон Кутев във видеото: