Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Максим Бехар: Всички ние сме изложени на риск

Царят или премиерът- е фигурата за президент, посочи пред Bulgaria ON AIR журналистът

26.07.2016 | 21:21
Максим Бехар: Всички ние сме изложени на риск

"Не знам дали европейците се страхуват да живеят в Европа, но се притесняват.България също не е чак толкова сигурна държава. Всички ние сме изложени на риск", каза в Денят ON AIR  журналистът Максим Бехар. Той твърди, че подобни винаги е имало в света, но може би не в чак такива размери.

"Новото е, че сега има камери, живи предавания и социални медии. Страхът достига много бързо до хората и то до най- малките подробности", посочи дипломатът.

По думите му политиците на 2016 г., нямат нищо общо с политиците от 1986 г.

"Европа беше друга, личностите бяха други, политиките бяха други, тогава имаше идеолигия, която вече е изчезнала. С политика се занимаваха хора, които искаха да успеят в живота и бяха публични личности", заяви Бехар.

Според него днес всеки е публичен, всеки притежава медия и това е проблем, защото няма нужда минеш през политиката, за да успееш.

"Всичко, което има насилие в него, притеснява. Жертвите и убитите хора, погазването на демокрация или опитът за погазването й, всичко това притеснява", смята Бехар.

Той заяви, че отношенията трябва да бъдат цивилизовани, а политиките съвсем различни.

"България е спокойна страна, защото между политиците има негласно разбирателство да няма големи конфликти. Тук се живее далеч по- спокойно, отколкото в другите държави около нас", посочи журналистът.

За президентските избори, гостът сподели, че България има двама кандидати, които могат да бъдат президент- царят и премиерът.

"Аз смятам, че повечето политически сили ще се обединят около кандидатурата на царя, защото България има нужда от авторитет човек, който да ни представлява по видим и интелигентен начин в чужбина. Струва ми се, че това е основната причина политическите сили да изчакват обявяването на кандидатите. Не са много хората, които са достойни за президент", заяви Бехар.