Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Десислава Атанасова: Кандидатът на ГЕРБ ще е печелившият

България е стабилна държава благодарение на Бойко Борисов, заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът Десислава Атанасова

25.07.2016 | 20:16
Десислава Атанасова: Кандидатът на ГЕРБ ще е печелившият

Народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира пред Bulgaria ON AIR  системата на здравеопазването и нововъведения пръстов отпечатък. Тя каза, че в момента системата се тества

"Нямам преки наблюдения, но по информация на участващите лечебни заведения, е нямало проблеми с действието на т.нар. "пръстов идентификатор" и той не е забавял самия процес на приемане в тези болници", каза в Денят ON AIR Десислава Атанасова. 

По думите й всички нормативни актове, които касаят системата на здравеопазването и нейното функциониране, не успяват да преминат бариерата на законосъобразност и затова са били върнати.

"Надявам се, че от всички тези констатации на върховните съдилища у нас, ще накарат министърът да помисли за нови инициативи", смята Атанасова.

По отношение на  президентските избори, тя каза, че ГЕРБ ще обяви кандидатурите си през септември

"Търсим определен профил на кандидат. Ние, от ГЕРБ, знаем със сигурност, че това ще бъде печелившият кандидат", категорична  е Атанасова. Според нея вотът на суверена трябва да бъде зачетен.

"Кандидатът трябва да е дясно мислещ и евроатлантически насочен. Няма значение дали ще бъде мъж или жена, защото жените безспорно са доказали качества, не само в политиката, но и във всяка една професия", обясни народният представител. 

Атанасова сподели, че най- важното е президентската кампания да бъде с един смислен дебат за функционирането на президентската функция, както и за ролята и мястото на България като фактор за стабилност.

"България си остава стабилна държава и икономиката й расте благодарение на министър-председателя Бойко Борисов, въпреки критиките към правителството", заяви Десислава Атанасова.