Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Жельо Бойчев: Правителството прави гаф след гаф!

"Това правителство заяви, че иска да гарантира стабилност и да прави реформи. Реформи няма в нито един сектор", заяви за Bulgaria ON AIR депутатът от БСП

23.06.2016 | 19:55 Редактор: Тодор Петров
Жельо Бойчев: Правителството прави гаф след гаф!

В определени сектори се извършват престъпления. Това правителство заяви, че иска да гарантира стабилност и да прави реформи. Реформи няма в нито един сектор, има гаф след гаф. С тези хора реформи няма да има, това не е тяхната цел. В момента най-големият генератор на нестабилност в страната е правителството. Всичко случващо се е обири и сделки. 

Това мнение сподели в предаването Денят на Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Жельо Бойчев. Според него правителството генерира криза след криза, заради което той очаква още оставки на министри. 

Жельо Бойчев е на мнение, че съществува "непрекъсната търговия в мнозинството и правителството е на власт, за да разпределя държавния ресурс". 

"Стратегията на БСП е да показва неудачите на това управление и да формира алтернатива. Имаме отговорност към избирателите и страната. Нямаме право да премълчваме тези гафове", обясни гостът в студиото на Кузман Илиев и разкритикува министрите Петър Москов и Меглена Кунева за тяхната работа:

"Рано или късно това, което прави Петър Москов, ще лъсне. Няма как да избяга от всичко, което надроби в здравната система. Всичко, за което предупреждавахме след това стана факт. Тепърва премиерът ще разбира, какъв таралеж има в гащите, в лицето на Москов. Не може да направиш подигравка с учителите. В качеството си на вицепремиер да дадеш надежда на хората за 10% увеличение на заплатите и то точно в тази болна тема".

Жельо Бойчев е категоричен, че няма сигурност в държавата и даде пример с престрелката в Слънчев бряг, при която един човек загина, а Митьо Очите бе тежко ранен.

"Каква сигурност, като посрещаме туристите с престрелка на Черноморието?! Министър Бъчварова не може да даде никакви отговори. Очевидно е, че няма министър на МВР", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още, че от следващата седмица БСП стартира вътрешното си допитване за кандидат-президент. 

"Носим най-голямата отговорност да предложим алтернатива. Ще търсим максимално широка подкрепа. Президентът трябва да обединява нацията, а не да я разединява, както правеше господин Плевнелиев", коментира Жельо Бойчев.