Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Завръщат ли се криминалните години у нас?

Коментар на Николай Хаджигенов и Димитър Илиев в "Денят ON AIR"

13.06.2016 | 19:57 Редактор: Мария Аладжова
Завръщат ли се криминалните години у нас?

Не бих се учудил, ако предварително се е знаело за престрелката в Слънчев бряг. Това каза в предаването "Денят ON AIR" адвокатът Николай Хаджигенов в коментар по темата дали у нас се завръщат познатите криминални сценарии от зората на демокрацията.

По думите му случилото се в морския курорт е "римейк на деведесетте", който се осъществява не без знанието на МВР и прокуратурата.

"Властта не просто търпи това отношение, тя го толерира", заяви Хаджигенов. - "Те имат пряк интерес от това под една или друга форма".

"Както и да го тълкуваме, това е нещо извънредно, нещо което ни връща в средата на деведесетте години. За съжаление героите са същите", коментира от своя страна журналистът Димитър Илиев.

Той посочи, че инцидентът беше отразен и на международно ниво, като отново привлече внимание към страната ни със случващото се по българското черноморие.

Куротът отдавна се е превърнал в място за алкохолен и нарко туризъм, продължи с експертизата си Илиев. През летния сезон населението в Слъчев Бряг достига 150 хил. души. По-голямата част от тях се отсядат в евтини хотели, далеч от плажната ивица, а това само по себе си е индикация предназначението на курорта за чуждестранните туристи.

Изчисленията показват, че за най-оборотните месеци там се генерират около 50 млн. леца печалба от продажбата на наркотици.

"Интересите са толкова големи, че очевидно има едно камъче, което обръща колата", заключи журналистът.