Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ДПС винаги е била силна и единна!

Депутатът Джейхан Ибрямов коментира предизвикателствата пред партията пред Bulgaria ON AIR

26.05.2016 | 20:25 Редактор: Луиза Божинова
ДПС винаги е била силна и единна!

ДПС винаги е била силна и единна. Ще го докажем и на следващите избори.

Това заяви в предаването "Денят ON AIR" депутатът Джейхан Ибрямов, като посочи, че Движението за права и свободи (ДПС) е винаги е готово за избори.

"Силни сме единни сме, ръководим се от желанието на избирателя, а в момента държавата не се управлява добре", допълни той.

По думите на Джейхан Ибрямов въпросът с лидерството никога не е стоял на дневен ред в ДПС.

"Лидерът е един - това е нашият почетен председател Ахмед Доган. Колкото до новия председател Мустафа Карадайъ - влезе с нов екип, започнахме обиколка из цялата страна. Тепърва предстоят по-тежки изпитания", посочи депутатът.

Ибрямов отрече да е имало сблъсък на митинга в Джебел между ДПС и ДОСТ.

"Нямаше разделение на площада, той бе изпълнен единствено и само с привърженици на ДПС", категоричен е той.

Депутатът каза, че било нормално да има скандирания "предател" към председателя на ДОСТ Лютви Местан.

"Нормално е да наричаш предател човек, който до вчера се е изявявал като защитник на човешки права, а в Джебел дори е казал, че ДПС е дошла с агитка "цигани", посочи Ибрямов. "Напоследък сме се научили да мразим силно. Той в момента говори с езика на омразата", допълни той.

Във връзка със Закона за облеклото и носенето на забрадки, Ибрямов е категоричен, че той отрича българската традиция, село и модерността в момента.

"Без никакво колебание управляващата партия гласува с националистите. Кой управлява днес България? Не са ли основният субект на властта националистите? Това се случи и с Изборния кодекс", заяви той.

"Когато говорим за бурки трябва да сме наясно, че в България традиционните мюсюлмани нямат проблем с бурките. Трябва да направим всичко възможно, за да запазим етническото спокойствие в тази страна. 99% от хората в страната не знаят какво е бурка", настоя Ибрямов. 

По отношение на това, че единствената партия, която подкрепи вето на президента беше ДПС, Ибрямов посочи, че още от самото начало партията е обявила, че ще критикува внесените текстове, защото те са дискриминационни. Първо, по отношение на български граждани, принудително изгонени от държавата. И второ - към икономическите имигранти.

"Не може да вменяваш едно право като задължение, защото въведоха и задължително гласуване. Господа народни представители, непротивоконституциователствувайте", апелира в ефир той.

Цялото интервю вижте във видеото: