Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

По празниците трябва да се внимава с количеството храна, което изяждаме

Ходенето е най-добрият трик да се отслабне без да се стресира тялото, посочи Инес Субашка

02.05.2016 | 22:12 Редактор: Ирина Георгиева
По празниците трябва да се внимава с количеството храна, което изяждаме

По празниците можем да погледнем към храната и на храненето по различен начин. През тези дни наистина има много храна, но и голяма част от нея е качествена - месото, яйцата, салатите, дори и сладките неща. Проблемът е в количеството - "че трябва да се лишаваме и когато дойдат празници да си наваксаме за всички лишения от предишните дни". Това коментира Инес Субашка в Денят ON AIR.

"Когато се храниш и изпитваш удоволствие от храната, а не просто ей така за самото ядене и да си сложиш колкото има в чинията - имаш отношение към нея и уважаваш храната, тогава първо се засищаш и второ изпитваш удоволствие от нея. Когато храната е удоволствие, тя е и гориво", посочи експертът.

Ходенето е най-добрият трик да се отслабне без да се стресира тялото, посочи Субашка.

"Няма как да осъзнаеш нещо повече без да минеш през по-малкото и всички тръгваме оттам - искаме да изглеждаме по-добре, но после в един момент някак си нещо се превключва - събираме достатъчно опит и грешки, и неща, с които сме вредили на тялото и на себе си. Така разбираме, че има и друг път, начин, по който може да се случва. След това гледаш на тялото като на един инструмент, а на външността като следствие от това, което правиш, а не предпоставка да бъдеш нещо", добави тя.

Според Субашка трябва да се пробва, но и да има разум. По думите й има индивидуален подход към хората, но той е по-скоро към психиката им, отколкото физиката.

"Повечето хора имат нужда да въздействаш върху психиката им и когато успееш да я промениш, те свършват всичко. Не е нужно толкова да се концентрираш върху това да ги поучаваш какво да ядат и как да тренират, а защо го правят", поясни Субашка.

Чуйте целия коментар в следващото видео: