Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бърни Сандърс успява да привлече младите американци?

Следващата спирка на Сандърс е Южна Каролина, а целта - малцинственият вот, съобщи Младен Петков

10.02.2016 | 22:04 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Архив

Демократът Бърни Сандърс говори много добре на младите хора и ги привлича на своя страна. Това съобщи кореспондентът на БНР Младен Петков в Денят ON AIR. По думите му Сандърс е нетрадиционен кандидат, аутсайдер.

Още по темата

"Републиканецът Доналд Тръмп също е нетрадиционен кандидат. Повечето от неговите поддръжници са част от дневната вихрушка избиратели, които искат промяна. Искат нещата да не са както преди, да не е статуквото във Вашингтон, което решава кой да бъде президент на американците. Това е важен момент, защото Бърни Сандърс е подобен. Той е нетрадиционен, аутсайдер. Сандърс подсказва, че ще привлече онези, които не търпят статуквото във Вашингтон. Виждаме общи послания - въпреки, че единият е в ляво, а другият в дясно. За Сандърс гласуват по-младите хора, а и много жени", коментира Петков.

Интересно е какво ще стане, смята Петков. По думите му бившият държавен секретар Хилари Клинтън води в националните допитвания, но е интересно да се види дали победата на Сандърс ще се превърне в тенденция - следващата му спирка ще е Южна Каролина, а целта - малцинственият вот.

Чуйте целия разговор в следващото видео: