Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Споразумение между Гърция и кредиторите, иначе фермерите блокират Атина

Очаква се да започнат преговори между гръцкото правителството и кредиторите

09.02.2016 | 21:27 Редактор: Ирина Георгиева
Споразумение между Гърция и кредиторите, иначе фермерите блокират Атина

Очаква се да започнат преговори между гръцкото правителството и кредиторите, за да може поне някаква част от исканията на фермерите да бъдат изпълнени. Това съобщи кореспондентът на БНР Катя Пеева в Денят ON AIR. По думите й в противен случай земеделците ще блокират Атина в петък.

Още по темата

"Протестите на фермерите продължават в Гърция. Магистралата е затворена на няколко места, прекъснат е достъпът до летище Солун, до пристанище Игуменица. Въпреки толерантността на гърците към стачки и протести, фермерите преминаха границата на търпението на всички.", коментира Пеева.

Гърците са в капан на фермерската блокада, отбеляза журналистката.

"Обикновените хора, които не могат да пътуват или по обходни маршрути. Заедно с тях са собствениците на производствени фирми, които натрупаха много финансови негативи. Днес индустриалната Камара на северна Гърция отправи официално искане към премиера незабавно да се реши проблемът с фермерите. Туристическият сектор също.", съобщи Пеева.

Обикновените гърци се страхуват, че в магазините ще се появят и липса на стоки, посочи кореспондентката и добави, че ситуацията е много деликатна - правителството не може да изпрати полиция срещу фермерите, защото ще настъпи хаос.

"Правителството предлага преговори, но заяви, че няма да се оттегли проектозаконът и преговорите могат да започнат, когато се освободят пътищата и границите, а от петък фермерите започват протести пред парламента.", заяви още Пеева.

 


1
32 rate up comment rate down comment 8
Иван Митев
преди 8 години
Какво е трудното при Гърция?Ставащата лошотия е от влияние на сгрешена европейска парична система. С прекратяване на тази държавна грешка ще се преустанови опасността от ескалация на стопанска криза и гърците ще могат да си връщат дълговете.Сега в Гърция кредитори и длъжници страдат от сгрешена европейска парична система, но не зачитат наличие на тази държавна грешка и продължават с болезнени щети. Сигнализирай за неуместен коментар