Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Споразумението Камерън-Туск в сила след референдума

Какво стана по време на посещението на Дейвид Камерън в Полша, разказва Аделина Марини

08.02.2016 | 21:24 Редактор: Ирина Георгиева
Споразумението Камерън-Туск в сила след референдума

Какъвто и да окончателният вид на споразумението между председателя на Европейския съвет Доналд Туск и британския премиер Дейвид Камерън, то ще влезе в сила едва след референдума и се разбере дали Великобритания остане в ЕС. Това смята главният редактор на www.euinside.eu Аделина Марини в Денят ON AIR.

Още по темата

"Смята се, че това, което се предлага на Дейвид Камерън е доста малко, въпреки че на практика всички негови искания са адресирани и има отговор на тях. Доста голяма част от тях на практика са задоволени по един или друг начин. От ЕС има изчакване на срещата на Върха, има реакции, че това е основа за преговори, както признаци и на одобрени. Източноевропейските евроскептични страни подкрепят сделката", поясни Марини.

По време на посещението си в Полша, британският премиер обеща, че няма да подкрепи процедурата, която ЕК е започнала срещу страната за нарушение на върховенството на закона - сравнително нов механизъм, който се използва за първи път, добави Марин. По думите й в замяна Полша ще подкрепи сделката с Великобритания.

Чуйте още: