Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

К. Марков: ВСС изгуби обществено доверие

ГЕРБ и РБ призовахме за оставката на ВСС заради случаи като Яневагейт, неназначаването на съдия Нели Куцкова и sms-скандалът, поясни той

27.01.2016 | 20:24 Редактор: Ирина Георгиева
К. Марков: ВСС изгуби обществено доверие

ВСС изгуби обществено доверие и заради това решихме да излезем с декларацията за оставката на Съвета. Това отбеляза зам.-председателят на СДС и депутат от РБ Костадин Марков в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите му причините ГЕРБ и РБ да призоват за разпускането на ВСС са случаи като Яневагейт, неназначаването на съдия Нели Куцкова за председател на Софийския апелативен съд, sms-скандалът и други подобни.

Марков коментира и доклада на ЕК за напредъка на България в сферите правосъдие и вътрешни работи. Според него в Прокуратурата трябва да има промени и отчетност, както и да се потърси помощта на ЕК.

адохме изключително лоши сигнали с неприемането на антикорупционния закон на първо четене. Смятам, че трябваше да се приеме първият вариант, а различията да се изчистят между първо и второ четене." - коментира позицията си Марков.

Реформаторът призова министърът на икономиката Лукарски да се "справи и да представи" Закона за публично-частното партньорство. Той отбеляза, че не смята за редно целият РБ да излезе в опозиция, защото са нужни реформи, а по този начин няма да могат да се прокарат промените.