Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Богоявленски: Air France се намира в турбулентност през последните 10 г.

Прогнозата на експерта е нещата да се влошават за превозвачи, подобни на Air France

06.10.2015 | 20:14 Редактор: Ирина Георгиева
Богоявленски: Air France се намира в турбулентност през последните 10 г.

Air France се намира в състояние на турбулентност през последните 10 години. Това коментира Александър Богоявленски в предаването Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите му авиокомпанията е в една спирала от проблеми, която се задълбочава и това доведе до недотам далновидната политика на ръководителите на компанията майка AIR FRANCE KLM Group.

Богоявленски обясни и защо компанията майка не е засегната по този начин:

"Структурата е така измислена, че на практика двете компании така оперират независимо. Но те имат надзорен борд, който ръководи техните действия. Целта е най-вече да се конкурират американските превозвачи в трансатлантическите полети, тъй като там е тяхната сила, а Европа дълго време изоставаше в това отношение." - поясни Богоявленски.

В САЩ най-големите авиопревозвачи преминаха през така наречената "Глава 11" или защита от банкрут, защото бяха изправени пред подобен риск преди около десетилетие, след което най-големите от тях се обединиха и извършиха големи съкращения. Докато Air France минаха по-лесно, но не си взеха поука от американските компании.

Прогнозата на Богоявленски е нещата да се влошават за превозвачи, подобни на Air France.

Чуйте останалата част от коментара в следващото видео: