Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Френският посланик: Асад не е решение на проблема

Не е сега моментът България да бъде приета в Шенген, твърди дипломатът

05.10.2015 | 21:15 Редактор: Петко Трухчев
Френският посланик: Асад не е решение на проблема

Решението на конфликта в Сирия минава през ново управление. Така френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан коментира кризата в Близкия изток в предаването „Денят он ер“ с водещ Веселин Дремджиев.

Конфликтът в Сирия започна преди 4 години и половина срещу Башар Асад. От 2 години горе-долу, година и половина, има в Ирак една група, сега в Сирия, която се нарича ИДИЛ и която иска да създаде една терористична държава. Тя естествено е резултат от гражданската война, която Асад пое срещу народа си. Затова не можем да разчитаме сега Асад да е решението.

Още по темата

Френският посланик няма обяснение защо Русия защитава сирийския президент.  Относно бежанския проблем дипломатът призова за по-толерантно отношение към мигрантите.

Има хора, които са на мнение, че бежанците абсолютно ще променят нашето общество. Ние имаме страх от хора, които не познаваме. Това е по-страшно от самата бежанска вълна.

Още по темата

 

В момента не е удачно приемането на България и Румъния в Шенген когато бежанският наплив може да се окаже заплаха пред безвизовото пространство и не се знае какво ще се случи с него.

Дьо Кабан не е разговарял с френската компания, която произвежда изтребители,нито с военния ни министър, за закупуването на нова военно-въздушна техника за нуждите на българската армия.

Русия упражнява натиск към по-малките страни от Европейския съюз и най-вече към тези, които са на Изток, призна дьо Кабан. По негово мнение Москва се опитва тези страни да бъдат изключени от политиката на Брюксел.

Още по темата

В унисон със заявените от премиера Борисов днес промени в закона за пътищата, с които ще се сложи край на гонките, дьо Кабан съобщи и, че във Франция има промени,касаещи българите. Български шофьори-нарушители, засечени от камерите във Франция, ще получават снимките и фишовете си за глоби по пощата на адресите им тук.

 


коментирай >
Още от Денят ON AIR
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма