Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Калоян Методиев: България няма ясен план за справяне с бежанската криза

Политологът смята, че въпросът няма да бъде разрешен с призиви да сме хуманни, а трябва да се приложи някакъв вид рестрикция

29.08.2015 | 10:20 Редактор: Ирина Георгиева
Калоян Методиев: България няма ясен план за справяне с бежанската криза

България няма ясен план за справянето с бежанската криза. Това коментира политологът Калоян Методиев в предаването Денят Он Ер.

"От 2010г. започнаха първите сигнали за хора за тази нестабилност, предшестваща Арабската пролет и която ескалира. Европа няма план." - уточни Методиев.

"Европа, конкретно ЕС се държи изключително лицемерно и дистанцирано в ситуацията. Имам чувството, че са капсулирани в някаква кула от слонова кост в институциите и се опитват да моделират света навън през своя призма, но нещата не са такива. Вижда се по това, което се случва в Италия, България, Гърция, Унгария. Нараства броят на жертвите, нараства натискът. Deutsche Welle имаше един материал, в който се посочва, че цели два континента - Азия и Африка се местят към Европа, а тя няма решение на затова." - допълни Методиев.

Политологът смята, че въпросът няма да бъде разрешен с лозунги и призиви да сме хуманни, а трябва да се приложи някакъв вид рестрикция и сила.

Чуйте: