Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Таня Минчева: Партията на Меркел би спечелила при избори днес в Германия

54% от анкетираните са доволни от работата на правителството, сочи проучване на ARD - DeutschlandTrend

04.08.2015 | 00:53 Редактор: Ирина Георгиева
Таня Минчева: Партията на Меркел би спечелила при избори днес в Германия

Християндемократическата партия на германския канцлер Ангела Меркел е с рекордна подкрепа, сочи социологическо проучване. Това коментира кореспондентът Таня Минчева в предаването Денят Он Ер. По думите й, ако изборите бяха днес, то резултатите щяха да са в полза на партията на Меркел.

"От 1961г. консервативният блок не е управлявал с абсолютно мнозинство, самостоятелно в Бундестага и наистина, докато политиците са във ваканция, социолозите отбелязаха половината от мандата на сегашното правителство, направиха редица проучвания на популярността на политическите партии и на отделните политици и резултатите наистина са в полза на християндемократите и в полза на госпожа Меркел." - обясни Минчева.

54% от анкетираните са доволни от работата на правителството, сочи проучване на ARD - DeutschlandTrend, цитирано от допълни Минчева.

Засега изглежда почти сигурно, че Ангела Меркел ще се кандидатира отново за федерален канцлер през 2017г.,коментира Минчева.

"Според Spiegel кандидатурата й вече е решена и дори на проведени наскоро разговори на християндемократическия съюз е било решено, че ще бъде обявено накрая на годината. През следващия мандат Меркел ще бъде на 63 години, но тя е издръжлива и закалена от алпийските преходи и това ще й позволи безпроблемно да оглави страната за 4 мандат." - уточни Минчева.

Чуйте: