Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Л. Роглев: Френските производители са недоволни от ниските изкупвателни цени и нелоялна конкуренция

80 на сто от френските граждани подкрепят протеста им

28.07.2015 | 10:12 Редактор: Ирина Георгиева
Л. Роглев: Френските производители са недоволни от ниските изкупвателни цени и нелоялна конкуренция

Френските производители са недоволни от ниските изкупвателни цени и нелоялна конкуренция. Това коментира журналистът Любомир Роглев в предаването Денят Он Ер. По думите му 80 на сто от френските граждани подкрепят протеста им.

"Първата причина са изкупвателните цени на селскостопанските продукти и на животновъдството от страна на голямата дистрибуция. Голямото задължаване и тежкото положение на част от животновъдите и земеделците към банките." - обясни Роглев.

По думите му френските животновъди свързват тежкото си положение с две неща - ниските изкупни цени и това, което наричат нелоялна конкуренция на стоките, които идват от Германия и Испания.

"Те не са доволни и от спешния план, който бе обявен миналата седмица френския президент и министър-председателя. Той предвижда серия от мерки, които да облекчат френското земеделие и животновъдство. Срещу тези мерки протестират обаче от Германия. Те изпратиха писмо, в което се казва, че тези мерки не отговарят на изискванията на ЕС, така че ситуацията продължава, докато не се намери по-трайно решение на въпроса." - коментира още Роглев.

Чуйте: