Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ева Паунова: Европейските институции искат Гърция да бъде по-стабилна и продуктивна

По думите й това може да бъде постигнато само и единствено, ако има ясни предложения от гръцка страна

07.07.2015 | 20:08 Редактор: Ирина Георгиева
Ева Паунова: Европейските институции искат Гърция да бъде по-стабилна и продуктивна

Всички европейски институции искат гръцкият регион да бъде по-стабилен и по-продуктивен. Това коментира евродепутатът ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова в предаването Денят Он Ер. По думите й това може да бъде постигнато само и единствено, ако има ясни предложения от гръцка страна.

огато гръцките представители на правителството бяха в Брюксел преди 10 дни, те  напуснаха масата на преговори. Сега Европа е много благосклонна - масата за преговори отново е отворена, само че топката този път е в гръцкото поле." - коментира Паунова.

Евродепутатката е учудена, че на заседанието на Еврогрупата от 7 юли, новият финансов министър на Гърция не е предложил нищо ново.

"Новият финансов министър на Гърция нямаше конкретно, качествено, написано предложение и да каже какво искат те. Те имаха 10 дни, в които успяха да организират цял референдум, но не успяха да подготвят предложение от няколко странички. Това най-малко е обидно за всички участващи." - обясни Паунова.

"Не е ясно, колко ще бъде приятно това, което Ципрас ще каже на 8 юли. През последните няколко дни той и неговото правителство се отнесоха лошо към европейските институции - нарекоха ги "терористи". С много неприятни думи настройваха гръцкото общество срещу Европа, срещу кредиторите и срещу държави, които през последните години са им помагали и подкрепяли." - коментира още Паунова.

Според Паунова на 8 юли Ципрас очаква подкрепа от така наречената "Златната зора" - тези, които казват, че Гърция не трябва да бъде в Еврозоната, независимите гърци, също така Сириза. Интересно е как ще реагира комунистическата партия, посочи още Паунова.

Чуйте: