Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Арх. Диков: Бетон в Борисовата градина няма да допуснем

С градоустройствения план за парка Столична община ще се освободи от незаконните обекти

29.05.2015 | 21:15 Редактор: Петко Трухчев
Арх. Диков: Бетон в Борисовата градина няма да допуснем

В Борисовата градина няма да се строи търговски център. Дали ще се стигне до реализацията на един от седемте проекта зависи и от Столична община. Предвидени са средства за проектиране, а реализацията ще зависи и от общинския бюджет. Това коментира главният архитект на София Петър Диков в предаването „Денят он ер“ с водещ Ивайло Лаков. До общественото недоволство от плановете на общината да изготви устройствен план на парка се е стигнало заради преекспониране в медиите,според арх. Диков.

Още по темата

Някои медии преекспонираха нещата. Не може след като нито един от кандидатите не предвижда МОЛ и в текста на статиите го пише по-надолу, да сложиш заглавие „Борисовата градина: МОЛ и виенско колело“.

Чрез устройствения план Столична община ще си върне незаконно завзетите имоти в Борисовата градина,твърди главният архитект.

Надявам се през този план да изгоним тези, които през тия 25 години влязоха в Борисовата, а там не им е мястото.

Един такъв обект е автокъщата "Капитолия" срещу сградата на БНР на бул. Драган Цанков,потвърди Диков и гарантира:

Бетон в Борисовата градина няма да допуснем…Целта на този план е не да се прави строителство, а да развием тези територии като паркови.

Още по темата

За проблема с ромските гета,който отново нашумя покрай случая на бой между роми и българи в с. Гърмен, арх. Диков посочи, че на територията на София-град има 3 невралгични точки с ромски гета. Столична община има решение за тях.

Чуйте: