Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Н. Кръстев: Груевски ще подаде оставка,но нови избори няма да има скоро

Македония в момента е на нивото на България през 1992г., твърди журналистът

06.05.2015 | 21:37 Редактор: Петко Трухчев
Н. Кръстев: Груевски ще подаде оставка,но нови избори няма да има скоро

Вълненията в Македония срещу десноцентристкото правителство на Никола Груевски са породени от обществената нетърпимост срещу корупцията и ниския жизнен стандарт, твърди журналистът и бивш кореспондент на БНР в Сърбия Николай Кръстев. По думите му Скопие не помни такива масови протести от отделянето на Македония от Югославия. Бунтовете ще станат постоянни до подаването на оставката на премиера Груевски, прогнозира Кръстев. Още повече, че в следващите дни ще излязат на бял свят скандални записи от подслушвания на политици и посланици в съседката ни.

Още по темата

Нещата няма да се развият толкова бързо. Илюзията, че в Македония нещата се случват по демократичен начин е огромна. Проблемът е „корупция-некорупция“, а не толкова „ляво-дясно“.

По-младото поколение в Македония има волята да изведе страната от дестабилизиращото управление на Никола Груевски, продължаващо вече 9 години, твърди Кръстев.

Икономиката е много зле. Непрекъснато пада жизнения стандарт. Македония в момента все едно е България през 92-ра.

Прогнозата на бившия кореспондент на националното ни радио в Сърбия е, че в крайна сметка премиерът Груевски ще подаде оставка. Служебно правителство ще управлява до изборите, които обаче няма да са тази есен, а най-рано през 2016-та.