Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Осман Октай: Очаквам Бойко Борисов да отиде на предсрочни избори

След това ГЕРБ и Реформаторите ще имат мнозинство, счита бившата дясна ръка на Доган

05.05.2015 | 21:08 Редактор: Петко Трухчев
Осман Октай: Очаквам Бойко Борисов да отиде на предсрочни избори

В момента ДПС устройва капан на ГЕРБ като подкрепя партията на Борисов за предложенията, за които няма съгласие с коалиционните партньори в правителството Борисов 2. Това коментира съоснователят и бивш зам.-председател на ДПС Осман Октай в предаването „Денят он ер“ с водещ Веселин Дремджиев. Целта на ДПС е да се стигне до раздор в коалицията и дo предсрочни избори.

Ако продължи тази ситуация да се обезличава Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ в един момент те ще трябва да изберат дали да се оттеглят. Те могат да оцелеят само ако ярко се разграничат от тази ситуация.

Още по темата

Октай дори прогнозира, че ДПС ще подкрепя на местните избори кандидатите на ГЕРБ на балотажите където партията на Местан не е успяла да достигне втория тур. Въпреки това обаче на последващи избори ГЕРБ няма да се коалира с ДПС.

ДПС през следващите 10 години няма да може да намери партньор за управлението. Аз даже очаквам самият Бойко Борисов да отиде на предсрочни избори. Тогава може ГЕРБ и Реформаторите да имат вече пълно мнозинство.

Именно заради местните избори наесен няма да има никакви реформи, прогнозира бившата дясна ръка на Ахмед Доган. Запазването на статуквото у нас, диктувано от бившите съветски служби и олигархичните интереси пречат на реформите в ключови сектори, подчерта Октай. Той акцентира, че промените биха се случили единствено чрез „натиск отвън“.

Сакскобургготски ще отиде на парада на Москва на 9 май. Там ще го обявят като цар на българите.

Бившият втори в ДПС твърди, че разполага с такава информация. Според него църквата нарочно е обявила Симеон Сакскобургготски за цар, за да представлява страната ни на парада за Деня на победата на Червения площад и така България все пак да има свой представител след като в знак на бойкот срещу политиката на Путин президента Плевнелиев и премиера Борисов обявиха, че няма да отидат.