Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Минчева: Помощник-пилотът най-вероятно е имал силна депресия или е бил психично болен

Родителите на Лубиц са пристигнали на мястото на катастрофа

26.03.2015 | 21:37 Редактор: Ирина Георгиева
Минчева: Помощник-пилотът най-вероятно е имал силна депресия или е бил психично болен

Андреас Лубиц най-вероятно е страдал от силна депресия или е бил психично болен. Това коментира Таня Минчева, позовавайки се на немският вестник Der Spiegel в предаването Денят Он Ер. По думите й Германия, както и германският канцлер Ангела Меркел е в потрес от катастрофата на Germanwings А320. 

"Меркел заяви, че не са известни всички детайли по катастрофата, но определи това, което се знае като отвъд всякакво въображение. Тя подчерта, че ще бъде направено всичко възможно, за да се разкрие за смъртта на всички 150 души. Изтъкна, че сега трябва да бъде най-внимателно и щателно разследван всеки аспект, свързан с катастрофата." - коментира Минчева.

Според Минчева учудващо е, че Лубиц е продължил обучението си въпреки депресията. По думите й помощник-пилотът често е пътувал до САЩ, дори е посещавал пилотски курс във Финикс и Сан Франциско.

"Проследяването на американската връзка е от изключително значение и заради това френската прокуратура се обърна към ФБР. Това може да хвърли изненадваща роля за разследването." - допълни Минчева.

Родителите на Лубиц са заминали към мястото на катастрофата, но не са знаели какво е направил сина им, коментира Минчева. Тя допълни, че те са били отделени от близките на жертвите.

Чуйте: