Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

С оставката си Вучков притиска премиера за смяна на шефовете в силовите служби: Т. Безлов

04.03.2015 | 20:31
С оставката си Вучков притиска премиера за смяна на шефовете в силовите служби: Т. Безлов

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков е опит да се застави премиерът Борисов да смени шефовете на ДАНС и ДАТО и главния секретар на МВР, които бяха назначени от кабинета Орешарски. Това коментира по повод днешната оставка на министър Вучков Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията в предаването „Денят он ер“ с водещ Веселин Дремджиев.

Вътре в МВР са против това силно влияние на ДАНС от кръга „Йовчев“.

Според Безлов има съгласие сред управляващите за смяната на Владимир Писанчев, Цветан Китов и Светлозар Лазаров. Президентът също вече посочи, че те трябва да бъдат сменени, припомни Безлов. Той оцени отказът на премиера Борисов да ги смени като заявка,че не приема поставянето на условия. Безлов отхвърли и тезата, че ДПС стоят зад задържането на тримата силови шефове, която лансира Осман Октай по-рано в предаването.

Още по темата

Аз не вярвам, че ДПС е планирало да дестабилизира правителството. Това е крайно конспиративно. Винаги са се намирали техники, с които да сес сменят неудобните… Любимото ми обяснение „Кой?“ вече се превръща в детска приказка.

Безлов постави въпросът какво се случва с кабинета ако парламента отхвърли оставката на Вучков, както днес призова депутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.