Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

К. Аврамов: През пролетта ще има ескалация срещу режима на Путин

Руското общество и интелигенцията все повече ще негодуват от авторитарния режим в Москва

01.03.2015 | 20:37
К. Аврамов: През пролетта ще има ескалация срещу режима на Путин

Военните в Русия не са в състояние да организират държавен преврат. Промените могат да дойдат единствено от надигащото се общество и осъзнаването на руската интелигенция до какво води режима на президента Путин. Това прогнозира политологът Кирил Аврамов в предаването „Денят он ер“ с водещ Ивайло Лаков.

В Русия се води състезание между хладилника и телевизора. Санкциите работят, засягат обикновените граждани. Виждат се в икономически аспект къде са слабостите на този режим…Руските граждани вече са уморени от начина, по който действа олигархията.

Така политологът коментира високият рейтинг на руския президент и машината за пропаганда на Кремъл. Според Аврамов рейтингът на Путин е „фетиш“, на който се държи много. Той сравни убийството на опозиционера Борис Немцов и днешното траурно шествие като взаимен страх, присъщ за Русия в края на XIX век.

Още по темата

Политологът коментира и водещото събитие у нас през изминалата седмица. Според Аврамов чрез подкрепата при гласуването на ратификацията по външния дълг в парламента Реформаторския блок и АБВ са най-губещи. Най-малко губи ДПС. Аврамов сравни финансовият министър Владислав Горанов с началника си по време на първото правителство на ГЕРБ – Симеон Дянков.

Тази арогантност, този хъс, демонстриран от министъра, не донесе нищо повече от временно спокойствие.

В това управление ситуацията за ГЕРБ е по-деликатна,коментира политологът. Той не вярва, че президентът Първанов ще подаде оставка от лидерския пост в АБВ, както се закани след като депутатите му не се съобразиха с мнението му и подкрепиха 16-те милиарда лева дълг.

Още по темата

Ако това правителство продължава с политиката си до момента най-вероятно няма да изкара цял мандат и ще има нови протести, прогнозира Аврамов.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
alan
преди 9 години
"Според Аврамов чрез подкрепата при гласуването на ратификацията по външния дълг в парламента Реформаторския блок и АБВ са най-губещи."Коментарът на г-н Аврамов и поддакването на водещия г-н Лаков по отношение на Реформаторския Блок беше изключително манипулативен. и ехиден.Коментира се ,че г-н Р.Кънев гласувал против,но се пропуска,че това е само на първо четене ,а на второ четене гласът му е за.По-важното е обаче това ,че отрицателният вот на първо четене беше обяснен с това,че РБ ще следи за какво ще се използват средствата по дефицитите .Дали за провеждане на необходимите реформи или за нещо друго.Сравняването на това гласуване с поведението на "ранния Доган" е още една манипулация,която да си призная не очаквах поне от водещия г-н Лаков. Сигнализирай за неуместен коментар