Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Момчил Дойчев: През последната седмица на февруари започна предизборната кампания на АБВ

По думите му депутатите са подкрепили дълга, защото никой няма интерес да изостря ситуацията и да има избори 2 в 1

28.02.2015 | 10:37 Редактор: Ирина Георгиева
Момчил Дойчев: През последната седмица на февруари започна предизборната кампания на АБВ

През последната политическа седмица на месец февруари започна една предизборна кампания. Това коментира в предаването Денят On Air с водещ Ивайло Лаков политологът Момчил Дойчев. По думите му депутатите са подкрепили дълга, защото никой няма интерес да изостря ситуацията и да има избори 2 в 1 - местни и парламентарни и да бута правителството.

"Нормална политическа седмица за България във всички свои "ненормални измерения". Начало на една предизборна кампания. PR и ходове. Рано е за предизборна кампания, но никога не е излишно, когато някоя партия си направи PR кампания като повдигне рейтинга си, използвайки факта, че примерно е в парламента и има бивш президент за лидер." - обяснил Дойчев.

Политологът коментира и обещанието на финансовия министър Владислав Горанов, че поне 2 млрд.лв. от планирания дълг да не бъдат използвани.

"Защо да не се използват? Тези пари могат да се използват за реформи, които ще мултиплицират един ефект, ако са правилни. Особено, ако са в правосъдната и правораздавателната ще има мултиплициращ ефект, който ще донесе много приходи." - обясни политологът.

Процесите в АБВ в момента са PR акция, а не толкова театър, коментира Дойчев. Според него Първанов прави опит да достигне до министър-председателското място, защото няма как да изкара трети мандат като президент, въпреки споровете на юристите.

Чуйте коментара на Момчил Дойчев за изминалата политическа седмица: