Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Полковник Кен Кърли: Кой ще управлява Либия, ще реши либийският народ

Полковник Кърли сподели, че е било привилегия за него да бъде помощник на генерал Хърбърт Шварцкоф

26.02.2015 | 23:40 Редактор: Ирина Георгиева
Полковник Кен Кърли: Кой ще управлява Либия, ще реши либийският народ

Кой ще управлява Либия, ще реши либийският народ. Това коментира полковник Кен Кърли, част от екипа на генерал Хърбърт Шварцкоф в предаването Денят Он Ер. Полковник Кърли е с хуманитарна мисия в България. По думите му, в момента, в който е кацнал у нас е усетил, че българският народ ще подкрепи Либия и ще й предложи хуманитарна помощ.

"Аз съм в запаса, но работя в хуманитарния сектор. С изключително хуманитарна цел е нашата мисия. В момента събираме хуманитарна помощ за Либия. Събираме мъже и жени от всякаква индустрия, военни, от университети, медицинско оборудване, подслони, дрехи, храна. Резултатите са невероятни." - обясни полковник Кърли.

Полковник Кърли коментира, че българите осъзнават по-добре от него риска от ИД за страната, но по думите му джихадистите са зли хора и проблемът с тях трябва да бъде разрешен чрез държавите и частния сектор.

Полковник Кърли сподели, че е било привилегия за него да бъде помощник на генерал Хърбърт Шварцкоф.

"Беше много отдавна. Генерал Шварцкопф беше командир на девизия и беше превилегия да бъда негов помощник. По моя оценка, той е най-добрият в армията ни в West Point. Точно тази академия е създала лидерите, които водят нашата армия." - спомни си полковник Кърли.

Чуйте: