Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ЖП участъкът, където стана катастрофата бил открит преди 2 месеца

Християн Кръстев, директор на БДЖ

12.07.2014 | 23:03
ЖП участъкът, където стана катастрофата бил открит преди 2 месеца

Единствената жертва на влаковата катастрофа е машинистът, каза в Денят он ер на 12 юли Християн Кръстев, директор на БДЖ, според когото пострадалите са само шестима.

Още по темата

Директорът на БДЖ обясни, че локомотивът е дерайлирал и се е откъснал от влака. След това се е завъртял, ударил се е в третия вагон и в една сграда до жп инфраструктура. Другите четири вагона също дерайлират. Остава само последният, който е останал на релсите.

 

ЖП участъкът, където стана катастрофата е бил открит само преди два месеца.

„В момента няма как да кажем кой е виновен. Комисиите са назначени, следствието работи, дори не са допуснали колегите до локомотива“, заяви Кръстев.

Бързият влак 8601 София-Варна дерайлира край село Калояновец, Старозагорско, в събота 12 юли, към 15:17. Машинистът е загинал на място.

Седем пострадали са настанени в МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович"-Университетска в Стара Загора, преминали през Спешно приемно отделение, съобщи д-р Тодор Пасев, зам.-директор на болницата в Денят он ер. Няма пострадали с опасност за живота, няма и деца, настанени в болницата.

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова съобщи за Денят он ер, че районът около инцидента е отцепен и се прави разследване.

 

 

Бързият влак 8601 София-Варна дерайлира край село Калояновец, Старозагорско, съобщиха от пресцентъра на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал в събота 12 юли, към 15:17. Машинистът е загинал, а 15 души са ранени.

Прочети още на: http://bgonair.bg/bulgaria/2014-07-12/vlakat-sofiya-varna-deraylira-pri-kaloyanovets