Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Украйна крие геополитически риск за Южен поток

Коментар на Руслан Стефанов, анализатор от Центъра за изследване на демокрацията

24.04.2014 | 22:45
Украйна крие геополитически риск  за Южен поток

ЕС парира изявлението на министър Стойнев, че Южен поток няма да бъде прекратен. Говорителката на комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, Сабине Бергер, заяви, че Брюксел настоява да има юрисдикция и върху морската част на съоръжението.

 

Още по темата

Още по темата

Още по темата

 

Руслан Стефанов, анализатор от Центъра за изследване на демокрацията смята, че се развива сценарият от 2008 и проектът става все по-неясен стратегически за България. В интервюто си за Веселин Дремджиев в предаването Денят он ер по България он ер на 24 април той се позова на доклада на Центъра за изследване на демокрацията от 2011, в който  заключава, че скъпият проект в кризисни времена не е в интерес на страната.

Напрежението в Украйна добави още един, геополитически риск  към Южен поток, смята Стефанов. Проектът не е дългосрочен въпрос след кризата през 2008, защото в Европа няма толкова търсене на газ, както преди.

 

В проведения разговор между Йотингер и Стойнев е била прибавена и темата за ЕРП-тата, но не е била обсъдена и оставена на експертни комисии.
Знаците към чуждите инвеститори от това са негативни, заяви Руслан Стефанов. По думите му те започват да питат дали в България е гарантирана частната собственост.

Цялото интервю – във видеото.

 


коментирай >
Още от Денят ON AIR
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма