Skymark се възстановява по-бързо от очакваното

Японският авиопревозвач обяви фалит през януари 2015 г.

05.03.2015 | 13:45 Редактор: Велко Каменов
Skymark се възстановява по-бързо от очакваното

Още по темата

Японският авиопревозвач Skymart, обявил фалит през януари 2015, ще регистрира оперативна печалба до края на юли, обяви президентът на компанията Аримори. Skymark се представя много по-добре след като спря някои от полетите с големи пътнически самолети и ограничи разходите си. Компанията вече не извършва полети с 5 големи самолета A330.

Skymark вече не поддържа нерентабилните маршрути, които обслужваше. Президентът Аримори казва, че Skymark има и други възможности за свиване на разходите, като например трансферирането на 10-те лизингови договора за самолетите модел A330 към партньорски авиолинии. Освен това съществува и възможността Skymark на свой ред да даде под наем самолетите.

Частният фонд за дялови инвестиции Integral помага на Skymart в преструктурирането. И други партньори на компанията като Air Asia, Orix, ANA и H.I.S. обявиха, че ще я подкрепят по някакъв начин. След като обяви банкрут, рентабилността на Skymark се подобрява и седмичната брутна печалба на компанията нарасна повече от 3 пъти през февруари. Броят на пътниците от своя страна се увеличи с 19%.