Ретро-автомобил зареден с любов обиколи Европа

Пътешествениците от Велико Търново разказват за неволите, които приключението им донесло

02.09.2017 | 12:49 Редактор: Иван Берберов
Ретро-автомобил зареден с любов обиколи Европа

Влюбена двойка от Велико Търново обиколи цяла Европа... с ретро-автомобил! Галина и Андрей решили да посетят най-известните забележителности на стария континент, заради любовта си към пътешествията и страстта си към ретро-возилата. Така, за по-малко от месец изминали над 11 хиляди км.

Те са млади и влюбени. И искат да грабят от живота с пълни шепи. Заради това и решили да тръгнат на пътешествие с ретро-автомобил. 

В продължение на година двамата отделяли средства за своята мечта. Притежавали свой ретро-автомобил, който обаче се счупил точно преди тръгване.

В навечерието на своето пътешествие, те открили перфектното за тях возило по Интернет. Ретро-моделът е от 1979-а година. Галина и Андрей още от пръв поглед се влюбили в него, но до последно се притеснявали да не ги остави на пътя. След 900 км. това станало и факт.

"Насред магистралата, автомобилът угасна. Оказа се, че бензиномерът не показва вярно и свършило горивото. Обаче имаше друг проблем - резервоарът засмукал боклуци и трябваше да извикаме пътна помощ!", сподели Андрей Христов.

Автомобилът, обаче, бързо бил оправен. Повече не ги предал и двамата успели да завършат своето пътешествие. Галина и Андрей успяват да обиколят всички европейски държави за 25 дни. Преживяването им струвало само 3000 евро. А следващото предизвикателство е ретро-обиколка на цяла Африка.