Отварят за движение едното платно на Цариградско шосе, затварят другото

Временно се отменя и реконструкцията по Околовръстното и Симеоновско шосе заради разминаване в информацията

19.08.2017 | 15:08 Редактор: Жанета Нейкова
Отварят за движение едното платно на Цариградско шосе, затварят другото

Отново блокада в София заради ремонти. Платното на булевард "Цариградско шосе" към изхода на София беше затворено, но се очаква скоро това да се промени, тъй като ремонтът по него приключи и остават няколко часа, докато асфалтът достигне нужната здравина.

От тази нощ ще бъде пуснато движението в участъка в платното към Софийския университет, а докато тече ремонтът на булеварда, ще бъде спряна реконструкцията на бул. "Симеоновско шосе", където вчера се образуваха километрични задръствания заради извънредни строително монтажни работи на фугите на моста.

Тази вечер движението се променя и знаците ще се обърнат. Така ще се затвори платното в посока Пловдив, докато тече ремонтът по него.

"Строително монтажните дейности на платното, в посока - изход на "Цариградско шосе" по план трябва да приключат в края на следващата седмица. Поискахме да се ремонтират и участъци от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Движението по него ще бъде затворено в следващите дни от ул. "Гурго" до Орлов мост", информира кметът на София Йорданка Фандъкова.

От Столична община съобщиха, че временно се отменя реконструкцията на Софийското Околовръстно шосе и "Симеоновско" такова заради разминаването на информация между общината и Агенция "Пътна инфраструктура".

Там ремонтът ще стартира, когато бъде отворен бул. "Цариградско шосе", което се очаква да се случи в края на другата седмица.