Започна ремонтът при Орлов мост, задръствания до 22 август

Поставят метална мрежа под пътната настилка, за да се справят с нагънатия асфалт

12.08.2017 | 11:01 Редактор: Тодор Петров
Започна ремонтът при Орлов мост, задръствания до 22 август

От днес до 22 август ще бъде затруднено движението в района на Орлов мост в София заради ремонт на пътното платно. Движението по една от най-натоварените точки в столицата ще бъде стеснено за период от близо 10 дни. 

Заради постоянния трафик и високите температури по пътя около Орлов мост са се образували коловози от нагънат асфалт, които пречат на движението, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. 

Вчера зам.-кметът на София Евгени Крусев съобщи, че при ремонта ще бъде поставена метална мрежа под пътната настилка, за да бъде по-издръжлива. 

Същинската ремонтна дейност започна в ранните часове днес. Образуваха се и първите задръствания - от Полиграфическия комбинат до Орлов се стига за около 10-15 минути.

Ще бъде затворено платното в посока центъра, като трафикът ще е двупосочен в съседното платно, в посока Плиска. Ремонтът обаче няма да спре движението на градския транспорт.

Спирката на Орлов мост за тролейбусните линии 4, 5, 8 и 11, както и за автобусите 280 и 306 се закрива и се разкрива временна такава.