Ден на траур в с. Триград

Близки и приятели изпращат починалия Кристиян на последния му земен път

23.07.2017 | 14:37 Редактор: Иван Берберов
Ден на траур в с. Триград

Село Триград е потънало в скръб и се готви да изпрати по последния му път 16-годишния Кристиян.

"Случи се най-лошото. За всеки проблем има решение. Цялото село е в шок. Едно младо момче си отиде заради една малка грешка", каза кметът на селото Цветан Славков пред репортера на Bulgaria ON AIR Милена Енчева.

По думите му мястото е труднодостъпно. И въпреки, че са минавали от там много пъти, не са успели да видят тялото на момчето.

"Мястото е трудно достъпно. Минавано е буквално на 5 метра, където е бил открит Кристиян. Предполага се, че е паднал от скалата, висока 120 – 130 метра, в храстите на пропастта и само малка част от тялото му се е виждаше. Вчера той беше открит от баща си", допълни кметът.

За смъртта му има две версии. Едната е, че е сложил край на живота си, а другата, че се е подхлъзнал и е паднал от високата скала.

"За мен се е самоубил, защото е много отговорно дете. Помислил си е, че ги е убил и не е могъл да го понесе", сподели Славков.

Вероятно днес ще бъде и погребението на младото момче.

Пътят, където е станала катастрофата на 8 юли, не е осветен, няма и тротоари. Триград се посещава от много туристи и това е предпоставка за бъдещи инциденти.

Кметът Цветан Славков каза, че от Община Девня са обещали от капиталовите разходи за 2018 г. да бъдат заделени средства за изграждане на цялостен тротоар и от двете страни на улицата и за инсталиране на осветление от изхода на пещерата до самото село.