Жълтите павета на ул. "Леге" в София се огънаха

Най-вероятната причина са ниските температури и тежките зимните условия

16.01.2017 | 17:20 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Столична община

Улица "Леге" в центъра на София се нагъна и развълнува. Жълтите ѝ павета щръкнаха и образуваха бразди, пише Dnes.bg.

Снимки на нагънатата улица се появиха във Facebook.

Това не е първото щръкване на прочутия паваж. През 2002 година жълтите павета също се надигнаха пред парламента. Тогава се наложи сериозен ремонт на бул. "Цар Освободител" за пренареждането им.

Преди дни пък огромна дупка зейна в жълтите павета пред сградата на президентството на "Дондуков" 2. Пътната настилка пропадна и образува яма, широка около метър.

От Столична община спешно изпратиха екипи, които да ремонтират паветата. 

Освен по паважната настилка на "Леге", от общината съобщиха, че днес се ремонтират и други проблемни участъци по улиците. До дупките се стигнало заради ниските температури и зимните условия. Общо 12 екипа работят по отстраняване на проблемните участъци.

Пътната настилка се обработва със студен асфалт поради ниските температури и влажно време. Екипите работят приоритетно по трасета на градския транспорт. Работи се на бул."България", ул."Жолио Кюри", на ул."Димитър Пешев", бул."Адам Мицкевич" и бул."Сливница".


1
0 rate up comment rate down comment 0
alpiniz@mail.bg
преди 7 години
щръкнал същата работа кат омбудсмана се такива писания срещам в бг новините ясно е че сите ви е правил македонец Сигнализирай за неуместен коментар