България Ер с приз за най-добро обслужване

APG България раздаде годишните си награди в Деня на авиацията

07.12.2016 | 22:44
България Ер с приз за най-добро обслужване

Пътниците избраха националния превозвач България Ер за авиокомпанията с най-добро обслужване в онлайн гласуване на сайта skyawards.eu, в което участваха над 1600 души.

Анкетното проучване на най-добрите авиокомпании бе организирано от APG България и наградите - връчени на тържествена церемония на 7 декември 2016. в София.

Голямата награда Sky Award - най-добър авиопревозвач на годината бе присъдена на Turkish Airlines.

Sky Favorite - специалната награда на пътниците за най-предпочината авиокомпания спечели България Ер. Втора остана Lufthansa, а трета - Wizz Air.

Sky Agent - специалната награда на IATA за агент с най-много продажби в България спечели Usit Colors България. Втори и трети са Premier Tours и Aerotour MM. Наградата бе присъдена на базата на данните от продажбите, предоставени от IATA.

За дългогодишно присъствие и принос в развитието на авиопазара бе отличена Aegean Airlines, оперираща от 25г. в България.

Sky Service - наградата за най-добро обслужване на борда получи България Ер.

Sky Bonus - авиокомпания с най-добра бонус програма спечели Lufthansa Group.

За церемонията в София пристигнаха представители от международни организации от туристическата и авиоиндустрията, за да поздравят българските си колеги за празника - 7 декември - международен ден на гражданската авиация.

Сред присъстващите бяха: Фредерик Депрео - директор Маркетинг APG Network, Анка Апахидеан - рег. мениджър на IATA за Източна Европа, Ева Караману - зам.-регионален мениджър на Amadeus за Източна Европа, Дорин Иваску - член на Борда на директорите на APG Network, Михаил Захариев - гл. секретар на ГВА, Байко Байков-председател на УС на АББТА, Георги Пеев - изпълнителен директор на РВД, министърът на транспорта Ивайло Московски и Огнян Благоев - директор APG България.

APG Network е най-голямата глобална организация, представляваща над 200 авиокомпании в цял свят и представена в над 170 държави. Общият принос на членовете й в световен мащаб се равнява на 2,3 млрд. евро на годишна база /за 2015г./.

Bulgaria ON AIR бе медиен партньор на събитието.

Гледайте епизода на Авиошоу с интервюта на присъствалите на церемонията представители на авиоиндустрията. Авиошоу се излъчва всяка събота от 15:30.

Откъси от церемонията вижте във видеото.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Viktor_Veselinov
преди 7 години
Браво на победителите. Не ми е приятно, че Туркиш имат награда (много ме дразнят), но явно си я заслужават. Бг Еър наистина добре се справят, а отношението цена/качество е супер, готино е, че са взели две награди - заслужават си ги! Съгласен съм и че програмата за лоялност на Луфтханза е супер-добра - единствено тя в Европа прилича на американските. Сигнализирай за неуместен коментар