Готови ли сме за зимния сезон?

Най-тежко ще е при магистрала Хемус

24.10.2016 | 14:30
Готови ли сме за зимния сезон?

[related_articles]

Първият сняг няма да ни изненада тази година, според агенция "Пътна инфраструктура". Инженер Лазар Лазаров даде 

срок до 1-ви ноември, сключили договор с АПИ да бъдат готови за въвеждането на всички 3 087 машини, които да бъдат готови да обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, в условията на снеговалежи.

"Предизвикателство ще е за пътуващите по магистрала "Хемус", заради ремонтите, които ще продължат до края на пролетта на следващата година. През зимните условия, когато има тежки валежи, ще бъде изцяло затворена магистрала, за да бъде почистена. Ще има допълнително въведени механизми от пътната агенция за отбиване на превозните средства, а за леките коли ще има обходи", коментира пред камерата на Bulgaria ON AIR Лиляна Павлова. 

Всички големи ремонти в страната трябва да приключат, освен тези по автомагистрала "Хемус". За догодина не се предвиждат увеличения на цената на винетните такси, тъй като от АПИ са установили, че е влязла по-голяма сума от приходите от продажбата на винетни стикери. До началото на 2018 година трябва да бъде въведена таксата за минаване през тунели и мостови съоръжения.