Lufthansa Technik София става втората най-голяма база в Европа

Даниел Хофман, директор Lufthansa Technik София

05.10.2016 | 20:00
Lufthansa Technik София става втората най-голяма база в Европа

Lufthansa Technik София обяви на 5 октомври 2016 плановете си за разширение на ремонтната база на летище София, които вече реализира. До 2017 центърът в България става най-големият в Европа, извън Германия със строежа на нова офис сграда, работилници и нов хангар, съобщи Даниел Хофман, директор Lufthansa Technik София.

Съобщението бе направено на специално събитие, в присъствието на кап. Марио Бакалов, който ще пилотира най-големия пътнически самолет А380 на 16 октомври 2016 до българската столица. Прелитането на самолета ще може да се наблюдава от центъра на София при добро време и от военната база на Враждебна.

За празника на авиацията и Военновъздушните сили, командването на ВВС ще отвори вратите на авиобаза Враждебна от 12:00 до 17:30 часа и гражданите ще могат да разгледат статичен показ на авиационна техника – самолети Спартан, Ан-30, Л-410 и Ан-26, както и да наблюдават ниското прелитане и кацане на самолета Airbus A380.

Airbus А380 ще кацне в София за пръв път. Проектът се реализира в продължение на 2г. благодарение на българския пилот на Lufthansa, кап. Бакалов и регионалния директор Продажби за България, Косово, Македония и Албания на Lufthansa Group Александър Толвет.

Чуйте повече във видеото.

Корица: Даниел Хофман, директор Lufthansa Technik София /снимка: С.Грозева, Bulgaria ON AIR/