Трима души са задържани за пожара в Тополовград

Към момента ситуацията е сложна, коментираха областният управител на Хасково Станислав Дечев и зам.-кметът на Тополовград Наско Стоянов

31.08.2016 | 07:54 Редактор: Ирина Георгиева
Трима души са задържани за пожара в Тополовград

Трима души са задържани за пожара в Тополовград. Единият от тях е причинителят на пожара от миналата седмица в село Изворово. Това съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев за Bulgaria ON AIR. Частичното бедствено положение все още е в сила.

Към момента все още не е извикана помощ по въздух, информира Дечев. Той уточни, че към момента искат да видят как ще се развие ситуацията.

"Към момента ситуацията е сложна. Пожарът има три фронта - обхванати са три общини Тополовград, Харманли и Гълъбово", добави заместник-кметът на Тополовград Наско Стоянов.

Метеорологичните условия са лоши и дават предпоставка за развитието на пожари, обясни Стоянов.

"Извели сме хората, които са от страната на пожара в долната част на селото. Осигурена е храна, леглова база. Някои отказаха, други отидоха в Пенсионерския клуб", коментира още той.

Засега няма опасност за живеещите в Българска поляна и близките села. Това съобщи кметът на село Българска поляна Станка Стратиева.

"Хората, които бяха близо до огъня пренощуваха в кметството и в Пенсионерския клуб. Това са няколко деца и две възрастни жени. Хората не искаха да си оставят домовете си и да преспят другаде. Притесняваха се за тях. Беше доста близо огънят до селото. Сега няма опасност за населението", обясни тя.

Жителите на селото се притесняват за имотите си, за животните си, за поминъка, добави Стратиева.