ГЕРБ ще обяви кандидат-президента си на 2 октомври

И Реформаторският блок все още не казват кой е кандидатът им

30.08.2016 | 19:10 Редактор: Ирина Георгиева
ГЕРБ ще обяви кандидат-президента си на 2 октомври

Към този момент нямаме никакво име на кандидат за президент вдясно. ГЕРБ окончателно отложиха съобщаването на тяхната номинация за битката на 6 ноември за "Дондуков" 2 за 2 октомври - точно 2 дни преди крайният срок за регистрация на кандидатите и месец и няколко дни преди същинския вот. Това е станало с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ по предложение на предизборния щаб на партията.

След заседание на парламентарната група на ГЕРБ, ден преди началото на новата парламентарна сесия, Цвета Караянчева, депутат от ГЕРБ категорично заяви, че формацията има свой кандидат.

"Ние имаме своя кандидат. Той ще бъде обявен на 2 октомври. Нека другите партии да погледнат в себе си и да намерят най-добрия си кандидат, за да се получи едно добро състезание"

И Реформаторският блок не обявиха своя кандидат, както се очакваше. Официална причина, която представиха - лидерите във формацията не са успели да се съберат.

"Честно казано като избирател, а не като политик, се чувствам доста засегнат от подобно отношение. Това много тежко девалвира президентската институция", коментира Радан Кънев.

"Наистина разчитам, че тази седмица ще има кандидат и не вижда особен смисъл, ако го няма тази седмица, защото има предостатъчно съгласие между партиите", добави той.