289 чужденци без документи са задържани в София за седмица

25 са установени на "Лъвов мост" вчера

30.08.2016 | 14:45 Редактор: Анисия Иванова
289 чужденци без документи са задържани в София за седмица

289 чужденци без документи за самоличност са задържани през последната седмица на територията на столицата, съобщиха от МВР.

Проверките са извършени от служители на СДВР в рамките на предприетите мерки по противодействие на нелегално пребиваващите.

Продължават специализираните операции за противодействие на незаконното пребиваване на чужденци на територията на столицата. Само през вчерашния ден в района на "Лъвов мост“ столичните полицаи са засекли 25 чужденци с неустановена самоличност и произход. Те са отведени в Трето районно управление, където се работи по установяването на самоличността им.

За периода 22 - 29 август столичните полицаи са проверили приблизително 1500 чужди граждани. От тях 264 били без документи за самоличност. След задържане в районните полицейски управления и изясняване на произхода им, са предприети действия за предаването им по компетентност на различни служби.

Полицейските операции на територията на София за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужди граждани и лица, съпричастни към т.нар. каналждийство, продължават.