Краткотрайни дъждове в Източна и Централна България

Максимални температури ще са Между 25° и 30°

29.08.2016 | 07:40
Краткотрайни дъждове в Източна и Централна България

По-значителни увеличения на облачността ще има днес над Източна и Централна България. Ще превали краткотрайно в отделните райони. 

Валежите ще са придружени с гръмотевици в Източна България, а в североизточните райони има условия и за градушки. Такава е прогнозата за времето, съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. 

Ще преобладава Слънчево време с временни увеличения на облачността ще преобладава над Западна България. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен север-североизточен вятър. 

Между 25° и 30° ще са максималните температури, на места в Западна България до 32°. Предимно облачно ще бъде над Черноморието, с краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-27°. 

Температурата на морската вода е 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Преди обяд над планините в Западна България ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места краткотрайно ще превали. 

Над масивите в останалата част от страната ще има по-значителна облачност и превалявания на повече места . Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 20°, на 2000 метра – около 13°.