Нови нарушения на плажа

Хотел разположи чадъри и шезлонги на плаж "Фичоза", без да плаща

27.08.2016 | 13:43 Редактор: Луиза Божинова
Нови нарушения на плажа

Проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова установи нарушение на плаж "Фичоза" край Варна. Ивицата не е отдадена на концесия и за нейното почистване, както и за водното спасяване, се грижи община Варна.

Това обаче не е попречило на хотел, който се намира непосредствено на плажа, да разположи чадъри и шезлонги по част от него, но само за гости на хотела. По думите на министър Ангелкова, това е тежко нарушение на закона, а глобата за него е между 10 и 30 хиляди лева.

"Неохраняемите плажове, които не са отдадени нито на концесия, нито под наем, няма право абсолютно никой да ги завзема с чадъри и шезлонги, заведения, защото сега тепърва трябва да измерим и установим дали това заведение е в границите на плажа, или е в друг имот", коментира Ангелкова пред журналисти. "На практика този собственик използва безплатно всичко, което държавата е осигурила, без да плаща необходимото, както всички останали наематели и концесионери, за да поддържа плажа в състояние, така че да се ползва от всички", заяви министърът на туризма.