Състоянието на Цвети е добро, поставиха диск на шията й

Рано е да се каже кога ще бъде изписана

25.08.2016 | 15:59 Редактор: Ирина Георгиева
Състоянието на Цвети е добро, поставиха диск на шията й

Гимнастичката Цвети Стоянова претърпя нова операция. Лекарите поставиха диск и стабилизация на един от нестабилните фрагменти в областта на шията на грацията.

Състоянието на момичето е добро, съобщи пред журналисти говорителят на УМБАЛСМ "Пирогов" Мария Пойразова, цитирана от в. "Труд".

"Днес екипът на проф. Николай Габровски извърши поредна и най-вероятно една от последните интервенции на 21-годишната гимнастичка", уточни Пойразова. 

В момента Цвети е настанена в реанимация, като след оперативен период. 

Припомняме, че на 14 юни, Цветелина Стоянова полетя от шестия етаж на блок в столичния комплекс "Надежда". Тя беше настанена в "Пирогов"  в тежко състояние с политравма. Още тогава златната гимнастичка беше оперирана.

"След това продължи със сериозно реанимационно лечение в Централна реанимация, където лекарите прилагаха най-съвременните стандарти за нейното лечение", посочи Пойразова. 

"Екипът на проф. Габровски се намеси за първи път при необходимост, когато организмът ѝ позволяваше да бъде извършена доста голяма по обем интервенция в областта на нейния гръбнак. Сега неговият екип отново оперира нейната шия", добави Пойразова и обясин, че лекарите очакват да лечението й да продължи с рехабилитацонни грижи. 

До момента тези грижи са дали много добър ефект върху състоянието на младото момиче, обясни тя. 

"Именно цялостното лечение и тези рехабилитационни грижи позволиха да се извърши операционната интервенция, която проведоха днес лекарите", коментира Пойразова. 

Според нея е рано да се каже кога ще бъде изписана Цветелина Стоянова. Попитана дали има прогнози за завръщане на гимнастичката в спорта, Пойразова посочи, че първо трябва да бъде изписана.