Йорданка Фандъкова: Спортът трябва да се популяризира!

През тази година ще се ремонтират 9 физкултурни салона и ще се изградят още фитнеси на открито

24.08.2016 | 16:04 Редактор: Ирина Георгиева
Йорданка Фандъкова: Спортът трябва да се популяризира!

Спортът трябва да се популяризира, категорична е столичният кмет Йорданка Фандъкова. По време на най-голямата изложба със спортисти на Моста на влюбените в столицата, тя обясни, че през тази година се ремонтират 9 физкултурни салона и продължава изграждането на фитнеси на открито.

"Напълно заета е спортната база на Спортна София - новата на парк "Възраждане", посочи Фандъкова. 

Според нея България е била представена достойно на Олимпиадата в Рио. Тя поздрави медалистите и участниците в нея.

На изложбата на Моста на влюбените има снимки, на които са запечатани спортисти през последните повече от 20 години. По думите на столичния кмет това е най-голямата подобна изложба.

"Много са спорните събития в София, в следващите един-два месеца предстоят важни в града. На 27-ми август каня всички, които желаят на състезанието "Витоша рън". Това е състезание по планинско бягане, което започва традиционно от НДК. От 23 до 25 септември е "Екстрийм фест" - фестивал, който е много любим на младите хора. С 18 вида екстремни спортове", обясни Фандъкова. 

На 9 октомври ще се проведе най-голямото спортно събития в годината - софийският маратон.

"На него очакваме много спортисти от Балканите и от цял свят, както винаги. Наред с маратонската дисциплина има и за масов спорт. Предстои и седмицата на мобилността, където затваряме участък от центъра, който се предоставя за велосипедисти или пеш", уточни тя.