Премиерът откри Регионалното депо за отпадъци край Шереметя

Проектът е на стойност над 15 млн. евро и се финансира с европари

30.07.2016 | 11:22 Редактор: Мария Аладжова
Премиерът откри Регионалното депо за отпадъци край Шереметя

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха Регионалното депо за отпадъци край Шереметя, предаде "Фокус". 

Проектът "Изграждане на Регионална система за управление на отпадъците в регион Велико Търново" е по Оперативна програма околна среда 2007-2013 г. Неговата основна цел е екологосъобразно управление на битовите отпадъци в региона. Бенефициент по проекта е Община Велико Търново, с партньори общините Горна Оряховица, Елена, Златарица, Стражица и Сдружение "За чисти селища".

Проектът е на стойност 33 203 128,91 лв. и се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от Държавния бюджет на Република България чрез ОП "Околна среда 2007-2013 г.". 

На откриването присъстват и кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, зам.- кметът Ганчо Карабаджаков, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметовете на общините партньори, ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов, народни представители и представители на институции.