От НС за ДОСТ: Обзаведохме се с още една протурска партия!

Каракачанов: Партиите трябва да изолират ДОСТ от политическия живот

29.07.2016 | 16:43 Редактор: Василия Пейчева
От НС за ДОСТ: Обзаведохме се с още една протурска партия!

Всички партии трябва да изолират ДОСТ от политическия живот на страната. Това призова лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов малко след като стана ясно, че Върховният административен съд регистрира партията.

"Много неприятна новина. Обзаведохме се с още една протурска партия", коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Според него решението на съда щяло да доведе до пълна мобилизация на патриотичните сили в страната.

Симеонов е категоричен, че регистрацията на ДОСТ няма да промени нищо в президентската кампания, защото "те никога нямат смелостта да издигнат собствен кандидат, винаги подкрепят някой".

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обясни, че е изненадан, че съдът не е защитил на всички инстанции първоначалното си решение за отказ на регистрация.

"Това означава, че влиянието на държавата Турция минава през по-различни канали - политически, съдебни, магистратски и други", каза националистът. Според Сидеров в сегашната ситуация това е опасно, защото Турция е далеч от демокрацията и "влиянието чрез една такава партия е изключително опасно".

Каракачанов също нарече ДОСТ протурска партия, която ще продължи да бъде подкрепяна от турската държава. Лидерът на ВМРО смята, че всички партии трябва да уважат решението на съда, защото живеем в правова държава.

"Но всички нормални български партии трябва да изолират ДОСТ от политическия живот. В България няма място за партии, създадени от чужди държави и обслужващи чужди интереси", каза той.

Четете още новини в Dnes.bg